Veckobrev v 41

Hej alla glada
🙂

I måndags på drotten hade 2A och 2B varsin halva av idrottshallen. Jessica och Helena gör olika upplägg med klasserna och ibland tillsammans och ibland i mindre grupper.
Här ser ni 2A som lekte leken ”Bläckfisken”. 2B hade redskapsstationer. Under onsdagen idrottslektion var vi ute på ängen och lekte ”konstrålen” och ”hur mycket är klockan farbror lejon”. 🦁

I svenska har vi denna vecka börjat skriva detektivordlista.
Vi gick först igenom vad en ordlista är och gemensamt tog fram ord på saker som en detektiv behöver. Denna uppgift är också att skriva i par. Vi har delat i klasserna så alla har en lärkompis – någon som man arbetar med i klassrummet och gör uppgifter med när det är tex parskrivning.
Ni kanske inte visste att en detektiv behöver en hatt, tejp, pulver, GRIT, kofot och en drönare. Det är härligt att höra diskussionerna som blir mellan dom när de skriver och ska komma på förklaringen på de ord som de skriver upp.

I matte har vi denna vecka arbetat med subtraktion och ental och tiotal.
det är klurigt med positionssystemet men väldigt viktigt. Här kan ni se en film där de förklarar tydligt.

SO har vi startat ett nytt område so handlar om ”Här bor vi”.
Vi började med att ta fram en karta över Sverige och lät barnen pricka ut var vi bor – som ni ser har vi lite att arbeta med 🙂


Vi gör nu en bok i KeyNote där alla får samla sina arbeten under detta område. Nu började vi med en karta. Titta gärna och låt barnen berätta.

I no har vi vår NTA låda balansera och väga. Vi fokuserar vidare på balans och har denna vecka pratat om balans, vad är det, när behövs balans och hur kan man hitta balansen? Mycket intressanta tankar och bra idéer kring det. Vi kom fram till att det behövs egentligen överallt och hela tiden. Sedan fick alla experimentera med en balansbräda, stödkloss och några klossar och hitta balansen: 

Vi har haft bild den här veckan och målat vackra höstträd.

Vecka 42

Hänga med v.42:

🦒Uppdrag: Kan du få ett mynt att spinna i 15 sekunder.

🦒Levla: Klarar du 30 sek? 45 sek?

🦒Fredagsfinal: Funfriday

Måndag: idrott inne ( ta med idrottskläder och handduk) dans

Tisdag:

Onsdag: idrott ute( inga idrottskläder behövs) kläder efter väder! 🌧🌤

Torsdag: Läsuppdrag tillbaka till skolan

Fredag : Läsuppdraget med hem! Fredagsfinal-funfriday. 

Trevlig helg! 🍀/Mimmi och Linda

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *