Veckobrev v 35

Hej!

Andra veckan på skolan nu och vi känner att rutinerna börjar sätta sig. Vi forsätter att jobba på! Nu finns tider till höstens utvecklingssamtal ute – ska bli roligt att träffas och se barnen berätta om sin kunskapsresa.

Den här veckan har vi fokuserat mycket om ”trafik”. Vi har tagit en promenad runt i området för att se hur vi har det. Vi har pratat om vilka faror som finns i trafiken och om flera trafikmärken.

Vi arbetar nu vidare i klassrummet och kommer göra det ett tag på olika sätt.
När vi började prata om trafik så var det inte så många som kunde komma på vad det var. När vi sedan efter promenaden pratade igen kom alla på många saker.

Här kommer några bilder från idrotten i veckan. I måndags var det hinderbana på gymnastiksalen och i onsdags lekte klassen ” Harar och rävar”.

Idrott nästa vecka:

Tryck på bilden för att se filmen som eleverna ska ha sett innan onsdagens lektion!

Vi kommer tyvärr inte kunna skicka med läsuppdragen hem idag. Den kommer hem i början av nästa vecka. Läsuppdrag: Varje vecka kommer barnen få ett läsuppdrag med hem. De får en bok på sin läsnivå och man läser samma kapitel hela veckan!

Även om ansvaret för barnens läsutveckling ligger på skolan finns det mycket som du som förälder kan göra för att underlätta ditt barns läs- och skrivutveckling. I början av barnens lästräning är det viktigt att barnen får läsa samma text flera gånger för att få upp hastigheten och flytet. Du som förälder är viktig i att vara uppmuntrande och stödjande.🍀😊

Eleverna har fått sina nya matte böcker. Det första kapitlet handlar om klockan. Nu vill vi ge er en startuppgift, vi vill att ni ska räkna alla klockor hemma både den analoga och digitala.

Inför varje nytt arbetsområde inom ett ämne gör vi en pedagogisk planering. Det går vi igenom med eleverna. Där berättar vi vad vi arbetar med och varför vi arbetar med detta, vad de ska kunna och hur vi ska arbeta. Så här ser vår pedagogiska planering ut som handlar om klockan. 

Idag har vi startat upp med iPaden och från och med på måndag kommer vi att arbeta med de igen. Idag har alla loggat in på Nomp och Polyglutt som är en app med digitala böcker.

På måndag är det dags för åk 2 att ha dans första gången. Här kommer lite information från dansläraren Sara från Kulturskolan.

Vi har nu uppdaterat schemat och det ligger på sidan schema.

2A och 2B har precis lika schema så därför finns bara ett:

Vecka 36

Måndag: idrott inne( idrottskläder och handduk med), dans

Tisdag: 

Onsdag: idrott ute( inga idrottskläder behövs) kläder efter väder

Torsdag:

Fredag: 

Trevlig Helg!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *