Veckobrev v 23

Hej allihopa!

Då var det dags att skriva terminens sista veckobrev. Det har varit ett lärorikt och spännande år tillsammans med klassen och det känns roligt att få fortsätta att arbeta tillsammans även nästa år.

I svenska tränar vi på att skriva olika texttyper och denna vecka har vi tränat på att skriva brev.  För att ge en ljusglimt i vardagen till de äldre i karantän valde vi att skriva brev till ett äldreboende i närområdet. Vi hade fina diskussioner om att det i tider av coronaisolering skulle vara både värmande och berörande för de äldre att få ett brev.  Innan vi började pratade vi om hur man skriver ett brev och vad man skulle kunna skriva till de äldre som bor på äldreboende. Vi startade upp genom att skriva en trevlig hälsningsfras sedan fick de berätta något om sig själva och tillsist säga hejdå!. Vi tränade även på att ställa frågor till mottagaren.

I matematiken repeterade vi klockan hel och halvtimme och fortsatte att arbeta vidare med kvart i och kvart över.

Under veckan har eleverna utvärderat sina IUP mål – de målen som vi tillsammans satte upp på deras utvecklingssamtal.

Det är så viktigt att tänka till kring sitt egna lärande och också tänka framåt.

Elevernas favorit är ju MineCraft. De har fått uppdrag att i matte bygga två hus och det ena ska vara dubbelt så stort. Nu i veckan har de fått i uppdrag att spela in och förklara hur de har tänkt när de har byggt.

måndag ska allas iPad och laddaren med tillbaka till skolan. Borttappad eller trasig laddare ska ersättas med en likvärdig produkt.

Skolavslutningen är onsdagen den 10/6 kl 8:30-9:30. Vi kommer att vara i vårt klassrum och tyvärr får inte föräldrar vara med i år.  Men vi är säkra på att det blir en fin avslutning ändå. 🍀

Idag var det äntligen dags för öppen scen! Några av eleverna var med och uppträdde. De hade övat och nervositeten var hög men alla gjorde ett sånt otroligt bra jobb. Vi är så stolta, både de som uppträdde och de som var en fantastisk stöttande publik. 🍀👏🏼😀

 

Måndag – städa, spara
Tisdag – Brännboll och grilla korv
Onsdag – SKOLAVSLUTNING 🍀💐

Trevlig helg!

6 reaktion på “Veckobrev v 23

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *