Veckobrev v 9 💡

Sportlov – tyvärr ingen snö men men 🤾🏿‍♂️🤸🏽‍♂️🥊🏌🏽‍♂️🤼‍♀️🥅🎿🏓⛷⛸

bilden har vi denna vecka titta på den här filmen som handlar om fjärilar och om återkoppling. Vi har pratat om det är så viktigt att hjälpas åt och att det är viktigt att man inte är färdig på en gång.
Den här veckan började vi med att färglägga en fjäril 🦋 och uppdraget att måla den symmetriskt.

I matten har vi börjat med vår nya matttebok 1B. Där börjar vi med att titta på tiotal och ental – addera och subtrahera och räkna med pengar. Tex om du har en tiokrona och fem enkronor hur mycket pengar blir det då?

Det här är något ni kan träna hemma när ni handlar 🤩

I svenska har vi tränat att skriva en faktatext och har också börjat jämföra saga och faktatext.
Vi läste en saga och en hund och läste en faktatext om hundar. Så fick eleverna sedan fylla i ett VENNdiagram om likheter och skillnader på saga/fakta.

Efter det så fick de två och två skriva en faktatext om en fantasifigur. De fick några frågor att utgå från som blev fakta om sin figur.

I NTA har eleverna denna vecka undersökt tre olika föremål (gummiboll, pingisboll och stålkula). De började med att göra en förutsägelse om hur långt dessa tre klotformade föremål kunde rulla. Sedan byggde de en ramp och till hjälp fick de använda sig av en linjal och några böcker. Vi testat även att blåsa på föremålen med ett sugrör. Slutligen fick eleverna några frågor att tänka på. Vilket föremål rullade längst? Vilket rullade inte lika långt? Varför?

IDROTTEN

Detta var idrottslektionen. Eleverna har önskat denna lek så Jessica lät dom leka den igen.

Vi har gett uppdrag att leta ord under lovet. Var eller hur ni skriver upp orden spelar ingen roll utan försök att skriv någonstans bara.
Sedan har ni kapitel 18 under lovet – läs mycket 📘😊📕

Vecka 10 efter lovet:
Alla med uppdraget: Hålla ordning
Fredagsfinal: Mysfredag 🐰🐹🐭🐱🐶

Vecka 9 SPORTLOV

Vecka 10
Måndag:
Tisdag:
Onsdag:
Torsdag: Ta med läsuppdrag IDROTT
Fredag: Nytt läsuppdrag

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *