Veckobrev v 3

Hej 🙂
Nu vi är i full gång med lärandet. Det är underbart att vara här och se barnens lust att lära. Vi prioriterar fortfarande arbetet med gruppen och värdegrundsarbete. Alla behöver tänka på hur man säger saker och hur man gör när man är tillsammans med andra.

Vi började veckan med att pratat om snö. Vi har gjort vackra snöflingor och snögubbar. 

Veckans bokstav denna vecka har varit Bb. Alla har varit fantastiska på att komma på ord på bokstaven och den ena gruppen på hela 72 ord på Bb. Sedan blev B-pysslet en jättefin björn som skulle klippas och sättas ihop – dom blev fina.

På IPad, som vi äntligen har börjat arbeta med, har alla fått arbeta med tre appar. Idag var det en app där man tränar sitt arbetsminne som heter ”Anns flashcard”
Det blir väldigt bra fokus när hörlurarna kommer på och eleverna verkligen får träna på de olika sakerna de ska träna på sin Ipad.

Vi har varit noga med gå igenom hur man ska göra med Ipaden och att det är ett arbetsverktyg som man lånar av skolan. Man ska alltid bära ipaden med båda händerna och bara arbeta i den appen som vi vuxna säger till om.
En annan viktig sak är när man sätter i och tar ur hörlurarna att man gör det försiktigt så att det inte går av – har hänt på skolan innan.

Nästa vecka startar ett projekt som vi ska vara med på tillsammans med Kulturskolan. De kommer att ordna ”Bokäventyr” på Märsta bibliotek.
Detta kommer att vara varannan tisdag och det blir tre gånger/grupp. På tisdag är första träffen och då åker röda gruppen.

Vad gäller pulkaåkning så är det så att på skolan får man åka stjärtlapp eller liknande – MED hjälm (inte vanliga pulkor eller snowracer). Ni får gärna ha en hjälm ligga här på hyllan (namnad) så barnen kan åka om de vill. Det finns stjärtlappar att låna på skolan.

Nästa vecka vecka 4
Måndag –
Tisdag – Röda gruppen till Märsta bibliotek
Onsdag – idrott
Torsdag –
Fredag –

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *